Za korištenje kolačića na web stranici sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog Parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Općoj uredbi o zaštiti podataka), Zakonu o provedbi Opće uredbe, Zakonu o elektroničkim komunikacijama, potreban nam je Vaš pristanak.

Kolačići (engl. Cookies) predstavljaju male datoteke koje Vaš web preglednik sprema na Vaše računalo tablet ili mobilni uređaj prilikom prvog posjeta web stranici. Nakon prvog posjeta, svaki put kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način, server ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika.

Vaš pristup web stranici omogućava istoj prepoznavanje Vašeg računala odnosno IP adrese ako u razdoblju trajanja pojedinog kolačića ponovno pristupite web stranici, a što Vam omogućuje uslugu personaliziranog iskustva prilikom posjeta istom web mjestu.

Kolačići koje koristimo na ovoj web stranici ne služe nam za pristup Vašim datotekama ili osobnim informacijama koje se nalaze na računalu s kojeg pristupate na našu web stranicu te nemaju funkciju praćenja svih aktivnosti korisnika niti preuzimanja i spremanja IP adrese, korisničkog imena i lozinke korisnika, niti su povezani s neželjenim porukama.

Naša Web stranica koristi sljedeće kolačiće:

Također, Web stranica ne koristi analitičke kolačiće treće strane (npr. Google analytics itd.).

Koristimo samo one kolačiće koji su tehnički kolačići odnosno neophodni za rad naše web stranice i korištenje njezinih značajki i / ili usluga. Ti tehnički kolačići uvijek su aktivni jer su nužni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Postavljaju se kao odgovor na Vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića ili slanje upita putem emaila. Svoj web preglednik možete postaviti tako da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi naše web stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.

Kolačići se čuvaju do vašeg drukčijeg zahtjeva, a kako ih podesiti i upravljati s njima možete naučiti na postavkama u web preglednicima kao što su Chrome, Firefox, Internet Explorer i sl. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki web preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org. Vezano za eventualno korištenje i obradu Vaših osobnih podataka prilikom pristupa web satranici možete više saznati u našim Pravilima privatnosti.